Foto: Jan Rindstig
Isracing

Ivanov kan defilera hem VM-titeln i Uppsala

Sammanfattning: Final 1 i isracing i Uppsala
3:57 min

Ryske Daniil Ivanov förbättrade ytterligare sina chanser att för första gången bli världsmästare i isracing när han blev tvåa vid lördagens tävling i Uppsala. Dimitri Koltakov som är ende konkurrenten om VM-titeln blev samtidgt utesluten ur finalen.

Daniil Ivanov drygade ut sin ledning i VM-tabellen till 17 poängs marginal efter att ha blivit tvåa på Studenternas samtidigt som landsmannen Dimitri Koltakov först tappade två poäng i grundtävlingen och sedan körde in i skyddsbarriären på startvarvet av finalen och blev utesluten.

Redan i lördagstävlingens första heat visade Ivanov att han var bättre än Koltakov och vann heatet överlägset. Ivanov körde in maximala 18 poäng fram till finalen där Dimitri Khomitsevich var starkast.

Den stora skillnaden i VM-sammandraget mellan Ivanov och Koltakov gör att Ivanov kan i det närmaste defilera hem VM-titeln vid den avslutande tävlingen på  Studenternas på söndag eftermiddag.

- Han är en komplett förare oavsett om det handlar om smöris eller crossbana. Nu vill det mycket till om Daniil skall missa det här och han kan turiståka hem titeln och det är han väl värd, säger svenske Stefan Svensson till Radiosporten efter lördagstävlingen.

Stefan Svensson blev bäste svensk i tävlingen men nådde inte semifinalen och ligger tia i sammandraget.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".