Foto: AP/Scanpix
Formel 1

Vettel omdiskuterad vinnare

Säsongens andra formel 1-Grand Prix blev en hård kamp mellan Red Bulls Sebastian Vettel och Mark Webber. Vettel vann före stallkamraten Webber som var klart besviken efteråt.

- Jag tror jag gjorde ett stort misstag, sade Vettel.

Mark Webber var i ledning innan Vettel fick upp farten på 45:e varvet och startade en vild jakt för att gå om stallkamraten. På 46:e varvet låg de tätt, tätt inpå varandra innan den tyske världsmästaren lyckades ta sig om.

I radion fick han från teamet uppmaning att ta det lugnt och efter den något riskfyllda omkörningen fick han höra: "Det här är löjligt Sebastian".

Vettel behöll ledningen under de nio sista varven. Webber blev tvåa och vägrade gratulera söndagens segrare efteråt.

- Jag känner att jag gjorde ett stort misstag. Vi skulle ha legat kvar i positionerna vi var i. Jag ignorerade inte det med flit men jag strulade till situationen och tog ledningen från Mark. Jag ser nu att han är upprörd. Jag vill i alla fall vara ärlig och hålla mig till sanningen. Jag vet att det inte direkt hjälper mot hans känslor just nu, sade Vettel efteråt.

Bredvid stod Mark Webber som hade svårt att glädjas över stallkamratens seger.

- Vid sista stoppet sade teamet att loppet var över och att jag skulle sakta ned. Jag ville också köra men teamet tog beslutet att ta hand om däcken och hålla in i mål. Jag är besviken hur det slutade, sade Webber.

Det blev även en stallkamp om tredjeplatsen mellan Mercedes Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Hamilton blev trea, Rosberg fyra.

Redan på andra varvet tvingades Ferraris dubble världsmästare Fernando Alonso bryta loppet. Under första varvet skadades en av bilens främre vingar. Men Alonso valde att inte gå in i depå, vilket straffade sig. På andra varvet lossnade vingen helt och åkte in under bilen, vilket gjorde att Alonso förlorade kontrollen och körde av banan.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om Formel 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".