Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
ishockey

"Vi har ett intressant lag"

Förbundskapten Niclas Högberg inför VM i Kanada
3:37 min

Om mindre än två veckor är det dags för damerna att spela hockey-VM i Ottawa, Kanada. Radiosporten har träffat förbundskaptenen Niclas Högberg som var på SM-finalen i lördags.

AIK slog Brynäs i finalen med 2-1 och i lagen återfinns tio spelare som ska med till VM i början av april. En av dessa är Brynäs center Anna Borgqvist som ska ersätta ikonen Erika Holst i förstakedjan.

- Erika har tillhört landslaget många år och det tar tid att bygga upp något nytt. Anna Borgqvist är en spelare med liknande egenskaper som Holst har, en duktig tekare, bra fördelare av pucken och läser spelet bra, säger förbundskapten Niclas Högberg till Radiosportens Kenneth Range.

Sverige slipper USA och Kanada i gruppspelet och möter istället Ryssland, Tjeckien och Tyskland. Huruvida det är bra eller inte är Niclas Högberg inte säker på.

- Vi får se var vi hamnar i slutändan för vi har tuffa motståndare. Får vi en bra turnering så kan det ha varit bra, men får vi en dålig turnering kan det ha varit dåligt. Vi lägger fokus på oss själva och tar en match i taget, säger han.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".