idrott och politik

Radiosportens lyssnare: "Stå emot kjolarna!"

Flera av Radiosportens lyssnare har reagerat på det franska .

Här nedan publicerar vi ett axplock av alla de kommentarer som ramlade in under söndagen. Bakgrunden till debatten är att vissa idrottskvinnor använder utseendet för att locka fler åskådare och sponsorer:

"Inom sport är det prestationer som ska bedömas och berömmas, inte hur man ser ut. Dreglande män som vill se naken hud ska vi inte tillfredsställa inom idrotten."

/Lena

"Vad spelar det för roll om folk kollar eller inte kollar på damsport? Jag som kille har aldrig haft något stort intresse för damsport och jag kommer inte få det för att dem bär korta kjolar heller. Sånt trams."

"Förstår inte hur folk orkar ens ta upp en sån diskussion, gillar man damsport så kollar man även om dem har termosbyxor på! Stå emot kjolarna!"

/Casper

"Angående kjol så borde det vara valfritt för alla spelare. Precis som en del kan spela med handskar eller långbyxor om det är kallt, så kan de som vill (både killar och tjejer) välja att spela i kjol eller kilt om de känner för det. Ser inte problemet där?"

/Amanda

"Är väl gubbe själv, men jag kan inte fatta varför gamla reaktionära gubbar ska behöva blanda sig i vad tjejer/kvinnor har för kläder/uniformer?"

"Det måste väl ändå vara deras eget val, utan att behöva känna sig pressade av män med makt och pengar... Kräv bättre betalt och bestäm själva, tjejer!"

"Gissar det är samma kategori män som är orsaken till att det fortfarande finns en marknad för trafficking och sexhandel i världen..."

/Peter
 
"Beachvolleyn börjar nu ta bort kraven på "mini-bikini". Fruktansvärt att handbollen då går i motsatt riktning!"
 
/Anne-Marie

"Om det lockar fler tittare till bra idrott och deltagarna själva inte störs av det så varför inte? Tycker det nu snarare är så att kvinnor ofta tvingas klä sig i "manliga" idrottskläder, dvs stora shorts och slappa t-shirts! Dessutom tror jag att även manlig idrott hade tjänat på att klä sig lite "sexigare"."

/David
 
"Jag som läser till idrottslärare jobbar för att gapet mellan dam- och herridrotten ska krympa, och jag undrar vad vi vill ge för signaler till våra barn och ungdomar."

 
"Vill vi att de ska tro att flickor måste visa upp sina kroppar för att kunna komma någonstans i elitidrotten?"
 
"Det är en sak att kläderna inte "stör" de spelande damerna, hur många fler positiva aspekter finns det mer än att det drar mer publik?"
 
"Jag vet att media är den viktigaste inkomstkällan för idrotten, men varför inte lyfta upp annat? Varför inte ge damidrotterna några extra minuter i tv-sporten istället?"
 
/Blue 84

Relaterat

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".