Foto: Scanpix/Montage: SR.
hockeyallsvenskan

"Rätt beslut att säga ja till NHL-spelarna"

Hockeyallsvenskan går emot trenden. Samtidigt som åskådarna blir färre i svensk idrott visar hockeyallsvenskan upp en publikökning på 23,8 procent, enligt en kartläggning av SVT Sport.  

När elitserien valde att så gott som möjligt stänga ute de lockoutade NHL-proffsen öppnade hockeyallsvenskan upp för förstärkningar från Nordamerika. Något som gett avtryck i publiksiffrorna.

– Det var rätt beslut att säga ja till NHL-spelarna, säger hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson till SVT Sport.

När elitserien går åt samma håll som övriga idrottssverige och tappar publik, det var 686 personer färre på läktarna i vinter än föregående säsong, visar hockeyallsvenskan upp en ökning. Enligt en kartläggning av SVT Sport har seriens publiksnitt ökat med 23,8 procent, eller 620 personer det senaste året.

Bortser man från NHL-proffsens gästspel så är en annan orsak till publiktillströmningen att Djurgården och Karlskrona, två lag med mycket supportrar, hamnat i serien.

– Vi har haft lite tur, vi har fått in bra lag i serien – uppifrån när det gäller Djurgården, och underifrån när det gäller Karlskrona. Det tillför ju lite nettopublik, i och med att de har många supportrar, säger Stefan Bengtsson till SVT Sport.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".