1 av 2
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
2 av 2
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Hamrén: "Nya spelare får chansen"

Erik Hamrén: "Lustig är ett stort frågetecken"
3:01 min

I morgondagens match mot Slovakien kommer Sverige till spel utan sina största stjärnor. Ett medvetet val från Erik Hamréns sida.

Landslaget tränade idag för första gången på matcharenan i Zilina inför morgondagens träningslandskamp mot Slovakien.

Men det är ett svenskt landslag som kommer till spel utan sina största stjärnor. Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson, Johan Wiland och Sebastian Larsson har alla fått ledigt.

– Det blir en väldigt spännande match och nu får andra spelare chansen. Förhoppningsvis tar de den, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Förbundskaptenen har redan börjat skissa på en startuppställning.

– Jag har en del namn klara. Kristoffer Nordfeldt kommer att stå i mål. Ola Toivonen kommer att spela. Anders Svensson har haft problem med en häl, men om han är okej kommer det bli speltid för honom också.

Men det finns dock ett par frågetecken för Hamrén. Högerbacksfrågan är mer aktuell än någonsin. Mikael Lustig tvingades utgå i VM-kvalet mot Irland, och Andreas Granqvists ljumskar ömmar.

– Lustig är verkligen ett stort frågetecken. Han var med på uppvrämningen i dag, men kunde inte köra vidare sen. Det ser mörkt ut, tyvärr.

Inför matchen mot Irland pratade Erik Hamrén om att han ville ha mer tid med landslaget, likt damernas upplägg, för att kunna utveckla spelet än mer. Trots det, ger han alltså stjärnorna ledigt i morgon.

– Jag har ansvar för hela teamet, men även för individerna. Och jag måste kolla av vad som är bäst. Från början tänkte vi inte spela någon träningsmatch nu, med tanke på belastningen på spelarna. Men så beslutade vi att spela och att ge nya spelare chansen. De som har mycket erfarenhet från landslaget får vila den här gången. Nya spelare med få landskamper i benen får chansen, det är ett bra läge att ge dem möjligheten.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".