Foto: Darryl Dyck / AP/ Scanpix
nhl

Douglas Murray blir pingvin

Uffe Bodin: "Pittsburgh satsar hårt på att vinna Stanley cup"
2:30 min

Tre Kronors hårdföre back blir ny lagkamrat med Sidney Crosby i Pittsburgh Penguins, det rapporterar Aftonbladet.

San José Sharks byter den svenske backen mot två andraval i draften med en vecka kvar till deadline för övergångar i NHL.

– Ja, inte är jag ledsen. Om man blir ledsen över att trejdas till Pittsburgh Penguins spelar man ishockey av fel anledningar, säger Douglas Murray till Aftonbladet.

Pittsburgh toppar den östra konferensen och tillhör favoriterna till att vinna Stanley cup denna lockout-säsong 2013.

– Pittsburgh satsar hårt på att vinna Stanley cup i år, det är lite väntat att de går in och tar en sådan spelare som har mycket rutin och har varit med om en del slutspelsmatcher, säger Uffe Bodin, chefredaktör på Hockeysverige.se, till Radiosporten.

33-årige Douglas Murray har spelat i Sharks sedan 2005 och blir nu den förste svensken i Pittsburgh sedan Nils Ekman lämnade klubben 2006.

– Pittsburgh har även plockat in Dallas Stars kapten Brendan Morrow, så att de har skaffat sig mer erfarenhet och rutin. Spelarna (Morrow och Murray) är kanske på väg utför, men de ger ändå lite mer tuffhet och styrka som man kan vinna matcher med i ett slutspel, säger Uffe Bodin.

Tidigare har bland andra Ulf Samuelsson, Kjell Samuelsson, Markus Näslund, Tomas Sandström, Johan Hedberg och Dick Tärnström spelat där.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Fråga

Mer om NHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".