1 av 2
Foto Scanpix, collage: SR
2 av 2
herrlandslaget

Experten: Chans för spelarna nära startelvan

Emelie Ölander inför Sveriges match mot Slovakien
1:09 min

Kvällens träningslandskamp är viktigast för dem som är lite utanför Erik Hamréns VM-kvalelva, säger Radiosportens Emelie Ölander.

– Det här är framförallt ett prov för de spelarna som är nära startelvan, att ta den här chansen att visa att de ska få spela från start, säger Radiosportens expert Emelie Ölander.

– Jag tänker till exempel Behrang Safari. Han fick starta mot Irland när Martin Olsson vara skadad och gjorde det inte sämre än någon annan. Han skulle kunna öka sina chanser betydligt att få starta nästa kvalmatch möt Österrike.

I kväll väntar träningslandskamp mot Slovakien, avspark 2015 och Radiosporten sänder förstås.

Kommer Hamrén om två månader när han tar ut truppen till VM-kvalmatcherna i juni, kommer han komma ihåg insatserna mot Slovakien?

– Med tanke på att det var den senaste landskampen som spelades så har det ändå betydelse. Skador och brist på speltid kan ju spela roll, säger Emelie Ölander och fortsätter.

– Men om vi förutsätter att läget i dag kommer vara liknande då, så kommer man titta på de senaste landskamperna mot Irland och Slovakien och ser lite på vilka som klarade pressen. Slovakien är ju ett jämförbart lag med Österrike, så en bra match mot Slovakien ökar ju chanserna för spel i VM-kvalmatcherna i sommar. 

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".