VM-kvalet: Är Ribery-Valbuena segerbiljetten?

Alice Petrén rapporterar från Paris
2:19 min

I kväll möts Frankrike och Spanien. Sveriges Radios sydamerikakorrespondent Alice Petrén rapporterar från Paris inför stormatchen.

Befinner sig Spanien på sluttampen av en cykel, av en period, undrar Frankrikes Television på sin hemsida.

Frågan inställer sig. En glansperiod som den spanska brukar hålla i sig i tre år, enligt flera källor, som FranceTVinfo citerar, men Spanien redan är inne på sitt sjätte år på toppen.

Kan det verkligen fortsätta att hålla, undrar France TV. Den spanska spelstilen med små passningar och långa öppningar var fantastiskt i början,  blev sedan repetitivt och har nu bli långtråkigt, enligt Pierre Godon. Har inte Spaniens motståndare lärt sig spelstilen? Och för övrigt - är inte laget åldrat?

Reporter Pierre Gordon gör allt för att punktera Spaniens chanser, men avrundar inte vidare segervisst med att Nej, än är nog inte Spaniens glansdagar över.

L'Equipe - Frankrikes stora sporttidning - skriver att Jo, De Blå kan klara det. De är kapabla att göra det. Tonen andas optimism och fananamma. Sporttidningen har också hört spanska spelare säga att de i gruppen möter andra med hög kvalitet, snabba och med individuell precision. Så Frankrike skrämmer kanske igen -punkt punkt punkt skriver L'Equipe.

Är Ribery-Valbuena segerbiljetten? undrar Sport24.com. De två är osärbara och är avgörande för matchen.

Också radiokanalen Europe1 menar att de två franska spelarna, Ribery och Valbuena är nyckeln. Spanien är alltid favoriten inför varje match, men det finns ju massor med skäl att ifrågasätta det laget, anser Europe 1.

Sammantaget anser franska medier att De Blå har en god chans att spela oavgjort och kanske till och med vinna.

På åskådarplats sitter Frankrikes president Francois Hollande och Spaniens premiärminister Mariano Rajoy. De har inför matchen ett arbetsmöte och tur är väl det, för tonläget kanske inte blir lika glatt och försonligt just efteråt.

Alice Petrén, Sydeuropakorrespondent
alice.petren@sverigesradio.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".