1 av 2
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
2 av 2
Dag Malmqvist/Emelie Ölander

Experten: "Zengin bäst på planen"

Expert Emelie Ölander: "Han tog tag i bollen och låg bakom mycket"
0:41 min

Sverige stod för en blek insats mot Slovakien. Men en spelare stack ut, enligt Radiosportens expert Emelie Ölander.

Slovakien - Sverige kommer inte att gå till historien som den mest välspelade matchen. Blågult hade svårt att skapa rejäla målchanser, och 0-0 får ses som ett rättvist resultat.

Radiosportens expert Emelie Ölander såg ändå ett par ljusglimtar.

– Sverige startade bra. Det kändes tryggt och bra i försvaret, och rörelsen framåt gjorde att passningsspelet var bra, säger hon.

Innan matchen talades det om att ge nya spelare chansen. Och expert Ölander tycker att en spelare verkligen tog till vara på möjligheten.

– Erkan Zengin var bäst på planen. Förvånandsvärt nog, med tanke på att han var debutant. Han tog verkligen tag i bollen och låg bakom mycket. Tack vare honom kunde Sverige kombinera på offensiv planhalva.


Efter matchen chattade Emelie Ölander med lyssnarna. Här är ett utdrag:

Erik:
Varför har Sverige så svårt att skapa målchanser? 


– Mestadels för att samspelet mellan Toivonen & Hysén inte var klockrent. Skapades fler chanser på kortare tid när Fejzullahu kom in.

RR:
Jag tycker att Antonson är bättre än Granqvist/olsson. Vad tycker du? 

– Samspelet Olsson/Antonsson var klart bättre. Med i beräkningarna ska såklart motståndet tas också. Slovakien med bara 2 spelare från senaste kvalmatchen är inte ett Tyskland, Argentina eller ens Irland.

Anna:  
tror du att sverige går till vm? 

– Med ett landslag som kan hämta upp 0-4 mot Tyskland borta ena gången å sen vara tama som katter hemma mot Irland är det svårt för att inte säga omöjligt att tro någonting. Det kan gå hur som helst men om vi går på magkänslan så har det känts bättre. 

Bajen:
hur var Erkan?

– Bäst på plan. Såklart plus för Nordfeldt också. Inte att glömma!

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".