Foto: Scanpix/Montage: SR.
ishockey – kvalserien

Stor kväll för Örebro och Leksand

L-G Jansson och Magnus Wahlman inför kvalserien, omgång 7
13 min

Örebro och Leksand toppar kvalserien till elitserien med marginal. Seger i kväll för de två lagen och de har i princip säkrat ett elitseriekontrakt. Men Radiosportens expert tror att firandet får vänta.

Efter sex omgångar toppar Örebro kvalserien till elitserien på 16 poäng, en mer än tvåan Leksand. I kväll kan laget se till att fullborda senasationen vid seger mot Rögle och ta klivet upp i elitserien.

Leksand har också chansen att i princip säkra en plats i elitserien. Något orten drömt om sedan 2006 då de åkte ur den högsta serien senast. För det krävs seger mot ett desperat Timrå.

Men Radiosportens hockeyexpert L-G Jansson tror inte att det blir enkelt för de två topplagen i kväll.

– Jag är lite inne på att Timrå mycket väl kan knäppa Leksand. Och jag är mycket mera tveksam till att Örebro kan vinna nere i Rögle. Även om Rögle har kastat in handduken så förväntar jag mig av Janne Karlsson och hans stab att de ska kunna få killarna att spela bra.

Vinner Timrå kvällens match mot Leksand kan en tuff kamp vänta om andraplatsen. Det skulle nämligen innebära att endast tre poäng skiljer lagen åt. Och ska man tro Radiosportens expert så dröjer det lite till innan Örebros och Leksands fans kan andas ut.

Kvällens matcher:
Timrå-Leksand
Rögle-Örebro
Västerås-Södertälje

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Toppstriden kvalserien

1) Örebro  16 poäng (+9)
2) Leksand 15 (+12)
---
3) Timrå    9 (-2)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".