1 av 2
Foto: Scanpix/Montage: Sveriges Radio
2 av 2
fotboll: inför allsvenskan

Experten: De bästa allsvenska nyförvärven

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson utser de fem bästa allsvenska nyförvärven inför säsongen.

1. Moestafa El Kabir, Häcken

"Pressen fanns på Häcken att ersätta Waris Majeed som ju var dynamit förra säsongen och vann skytteligan i stor stil. Klubbdirektör Sonny Karlsson gjorde ett riktigt kap i att knyta till sig Moestafa El Kabir som ju tidigare i Mjällby visat vad han kan göra mot allsvenska försvar. Då i ett lag där han fick arbeta mycket på egen hand - nu har han plötsligt en hel offensiv armada runt sig redo att servera bollar. Kan bli hur bra som helst."

2. Mohamed Bangura, Elfsborg

"Den överlägset mest uppmärksammade värvningen i allsvenskan, Bangura lånas in av Elfsborg och i och med det så får de regerande mästarna inte bara en otroligt bra spelare men också en spelartyp man saknade förra säsongen. En toppforward som kommer att älska att kombinera med spelskickliga mittfältare, och dessutom är en vass avslutare."

3. Peter Larsson, Helsingborg

"Var förstås i klubben även förra hösten men då endast på lån från FC Köpenhamn. Nu tillhör han HIF permanent och utgör därmed ett ruskigt starkt mittlås tillsammans med Walid Atta. Helsingborg vet precis vad man får i en spelare som är aggressiv, följsam och klok. Har dessutom goda ledaregenskaper."

4. Magnus Eriksson, Malmö FF

"Malmös arkipelag av talanger var med i toppen hela vägen förra säsongen men saknade efter försäljningen av Ranegie en riktigt vass målskytt. Eriksson är nu spjutspetsen som ska göra målen bredvid Tokelo Rantie bredvid sig. Får Norling igång deras samarbete blir MFF en ännu starkare guldkandidat än man är i dagsläget."

5. Andreas Johansson, Djurgården

"Magnus Pehrssons lagbygge är långt från färdigt men en viktig pusselbit är återvändande Johansson som nu får en annan roll i laget. Mer tillbakadragen på mittfältet, men jag är övertygad om att hans speluppfattning och passningsspel kommer att betyda mycket för Djurgården."

Richard Henriksson
richard.henriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".