Foto: Scanpix
ishockey – sm-slutspel

Uppgiften: Undvika 0-2-underläge

Skellefteå föll med 2-3 hemma i den första SM-semifinalen mot Linköping. I dag väntar bortamatch för de gulsvarta, och uppgiften är klar: undvik att hamna i underläge med 0-2 i matcher.

Skellefteå var favoriter hos de flesta inför torsdagens match, men när Erik Lindhagen sköt segern till Linköping i sudden svängde semifinalserien till östgötarnas fördel.

– Det gäller att inte hänga upp sig speciellet mycket på det här. Det är bara att ta med sig det bra man gjorde. Vi ska vinna nästa match, sade Skellefteås målskytt Oscar Möller, som var en ribbträff från att skjuta matchen till sitt lag, till Norran direkt efter torsdagens match.

Och något som talar för att han kan få rätt är att Pierre-Edouard Bellemare är tillbaka på isen i kväll. Skellefteå-forwarden knockades av Brynäsbacken Robin Jacobsson i den första kvartsfinalens första minut och har inte spelat sedan dess.

– Han är fullt tillbaka och det känns fantastiskt, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Linköping väntar sig ett Skellefteå som sätter full fart framåt.

– Om Skellefteå vunnit hade de nog spelat lite mer tillbakadraget. Nu kommer de säkert fortsätta att försöka sätta press, säger tränaren Roger Melin till Corren.

Läget i lagen:

Linköping: Drygt halva laget fanns med på fredagens frivilliga träning, och några nya skador finns inte att rapportera, skriver Corren.

Skellefteå: Förutom tillskottet av Pierre-Edouard Bellemare förväntas Hans Wallson kunna ställa samma lag på isen. Samtliga spelare som var med i semifinal ett tränade under fredagen rapporterar Norran.

Nedsläpp 16.00. Du kan höra matchen direkt i Sportextra i P4 och i webbradion.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".