ishockey – sm-slutspel

L-G:s analys: Därför vann Luleå

Radiosportens expert L-G Jansson analyserar Luleås seger över Färjestad
6:36 min

Färjestad inledde med att dominera kraftigt. Luleå svarade med att ta över och kontrollera matchen med sin taktik. Så sammanfattar Radiosportens expert L-G Jansson Luleås imponeraden 4-1 seger i den första SM-semifinalen.

Det är fördel Luleå i SM-semifinalen mot Färjestad efter norrbottningarnas seger med 4-1 på långfredagen. En seger som Radiosportens expert sammanfattar på följande sätt:

– Här var det taktisk durkdrivenhet från Luleå som gör att de vinner matchen. Matchen i sig var en bra taktisk hockeymatch, det var inte det här glamourösa, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

Men segern, och det faktum att Luleå nu har hemmafördel inför fortsättningen av SM-semifinalen berodde enligt L-G Jansson inte bara på Jonas Rönnqvists taktiska briljans.

– De var mediokra många av de duktiga spelarna i Färjestad. Man fick aldrig någon kontinuitet i anfallen. Det blev inte riktigt att man gick hela in i kaklet och gav allt. Men det berodde så klart även på ett kyligt Luleå som spelade undan sista perioden.

Hör hela L-G Janssons analys genom att klicka på ljudlänken ovan.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigeradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".