Foto: Scanpix.
ishockey – sm-slutspel

Revanschsuget Färjestad: "Måste ta kampen"

Magnus Wahlman och expert Niklas Persson snackar upp dagens semifinal
1:30 min

Det är ett Färjestad pressat att vinna som besöker Luleå i dag för den andra SM-semifinalen. Ett ställe där de haft svårt att vinna den senaste tiden.

Luleå fick en drömstart på SM-semifinalen mot Färjestad när de tog en 4-1 seger på bortais i torsdags. Luleå dominerade det fysiska spelet samtidigt som Johan Gustafsson van målvaktsmatchen mot Alexander Salak.

Nu är Karlstadlaget pressat att höja sig och vinna dagens bortamatch för att undvika ett tungt 0-2-underläge i matcher. Färjestadtränaren Leif Carlsson är på det klara vad han vill se för färändring efter den första semifinalen.

– Vi spelade lite bekvämlighetshockey. Vi måste in, vi måste ta kampen. Vi kan mycket bättre, sade han till Radiosporten direkt efter fredagens förlust.

Luleå förväntar sig ett vassare Färjestad i dag.

– Det är klart att dom vill göra en bättre insats än de gjorde senast. Det är inget snack om den saken, så vi måste också göra bra prestationer rakt över, annars är vi torsk, säger Luleåtränaren Jonas Rönnqvist till klubbens hemsida.

Värt att notera är att Färjestad har haft svårt att vinna i Luleå de senaste säsongerna. På de sju senaste elitseriemötena har det bara blivit en seger. En 4-3-seger den andre mars i år efter straffar.

Nedsläpp 16.00. Du kan höra matchen i Sportextra i P4 och i webbradion.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".