Niklas Edin och Sebastian Kraupp. Foto: Scanpix/AP Photo/Jonathan Hayward
curling-vm

Lyckad start i curling-VM

De svenska curlingherrarna började VM med två raka segrar - om än efter rätt stora besvär.

Niklas Edin och hans lag (Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll) slog Finland med 7-6 på påskafton i Victoria, Kanada. Resultatet är ett första steg mot Edins mål:

– Drömmen är att vi vinner turneringen, och det bästa av allt vore om vi ställdes mot Kanada i finalen, sade han före matchen.

Men ett tag såg det kärvt ut. Finland ledde med 4-0 efter fyra omgångar. Först i den nionde omgången avgjorde Sverige genom att ta hem fyra poäng.

Finland, som spelar på den här nivån för första gången sedan 2009, ledde mot Europamästarna med 3-0 efter tredje omgången.

– Vi fick en förfärlig start - jag fick en förfärlig start, jag missade allting i början och de spelade ett par riktigt bra stenar. Vi hade förvisso tur som vann, sade Niklas Edin efter matchen.

Sverige segrade även i den andra matchen i VM, mot Ryssland. Ryssland gick tidigt upp i ledning men Niklas Edin och hans lag kom tillbaka och vann till slut med 6-5.

– Det kunde ha blivit 0-2 i stället, så vi är verkligen glada över dagens resultat, sade Edin efter de två segrarna, enligt worldcurling.org.

– Att vi vann på det sätt vi gjorde stärkte självförtroendet.

Sverige möter Kina i tredje omgången.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".