1 av 2
Foto: Scanpix.
2 av 2
Foto: Scanpix.
ishockey – nhl

Samuelsson ska visa Red Wings vad han kan

Mikael Samuelsson: ”Jag hoppas på spel mot Chicago”
1:59 min

Först sträckte han ljumsken. Sedan kom han tillbaka och spelade en match innan han bröt fingret på träning. Nu är Mikael Samuelsson redo för spel igen – hans blott fjärde match för säsongen. – Det känns bra nu, så jag hoppas på spel mot Chicago.

Återkomsten till Detroit Red Wings har inte börjat som Mikael Samuelsson hade hoppats på. Efter tre år i Vancouver och ett i Florida återvände han till ”Hockeytown” men bara för att sträcka ljumsken.
– Det låter som en töntig skada, men det går inte att spela om du inte kan åka skridskor ordentligt.

Han kom tillbaka från ljumskskadan men hann bara spela en match innan oturen var framme igen. Den här gången bröt han fingret.
– Det hände på träning vilket var extra frustrerande. Det är klart att det är tråkigt att det börjar så här när jag kommer tillbaka. Jag vill ju visa att jag fortfarande kan spela hockey, säger 36-åringen.

Och nu verkar det som att det är dags för Samuelsson att få visa vad han går för.
– Jag har inte fått något klart besked om jag spelar mot Chicago, men jag spelar i en femma på träning igen så frågar du mig tror jag att jag spelar.

Och kroppsligt är han helt återställd.
– Det känns bra nu och jag är pigg i huvudet nu. Det har varit lite upp och ner i tankegångarna tidigare och självklart är det frusterande att inte få spela. Men det gäller att inte bli för deppig och det känns jättekul att vara tillbaka nu.

Inför matchen har det även funnit frågetecken kring Johan Franzén som klev av i torsdagens match mot San José. Klubbledningen gav inga klara besked kring Franzén heller men indikationerna säger att även han finns med mot Chicago idag.

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".