ishockey – sm-slutspel

Experten: Färjestad vänder inte på det här

Radiosportens expert Niklas Persson: Färjestad vänder inte det här
1:30 min

Luleå har satt rejäl press på Färjestad i SM-semifinalen efter söndagens hemmaseger. De leder nu med 2-0 i matcher och har enligt Radiosportens expert Niklas Persson i princip säkrat en finalplats.

Efter söndagens förlust med 2-5 blir det i princip omöjligt för Färjestad att vända SM-semifinalen mot Luleå. I alla fall om man ska tro Radiosportens expert Niklas Persson.

– Färjestad klarar det inte. Luleå har varit mycket bättre i båda matcherna och jag tycker att de är bättre i alla lagdelar.

Luleås starka spel i numerärt överläge var nyckeln till seger i den andra semifinalen. Nu måste Färjestad dra ner på de onödiga utvisningarna menar Niklas Persson.

– De får inte ta de där utvisningarna som de gör när de är inne i matchen och det står 1-1 och 2-1 till Luleå. Men de fortsätter att ta utvisningarna. Den Holtet tar när det står 3-1 är fruktansvärt onödig. Efter det tappar Färjestad allt i stort sett.

Det tredje semifinalmötet spelas i Karlstad på tisdag. Luleå leder med 2-0 i matcher.

Christoffer Brandt
chrsitoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".