Foto: AP Photo/Scott Heppell

Sunderlands tränarbyte rör upp känslor

Paolo Di Canio: "Vill inte svara på om jag är facist"
1:04 min

Sebastian Larssons Sunderland har hamnat i blåsväder. Efter att managern Martin O´Neal sparkades anlitade klubben italienaren Paolo Di Canio. Den förre storspelaren som tidigare sa sig vara facist.   

Paolo Di Canio ville inte svara på BBC:s fråga om han fortfarande kallar sig fascist. På den ganska stormiga presskonferensen igår handlade det mesta om Di Canios förflutna och hans politiska åsikter, trots klubbens försök att stoppa frågorna i ämnet.

Och utnämningen av den tidigare Swindon-managern har skakat om klubben ordentligt.

Den före detta utrikesministern David Miliband som var vice ordförande i klubben har lämnat sin post i protest, och gruvarbetarfacket i stan har krävt att klubben lämnar tillbaka ett banér man lånat ut till klubbens museum på The Stadium of light.

Men trots kritiken står Sunderlands ledning bakom sin nyutnämnde manager och hoppas att laget, som balanserar på nedflyttningsstrecket, trots ett tufft spelschema, med bland annat det heta newcastlederbyt framför sig, klarar sig undan nedflyttning.

Patrik Holmström
London
patrik.holmstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".