Foto: Ferry Hernodh / SR.
kampsport – mma

Latifi ersätter "The Mauler" på MMA-galan

The Maulers ersättare Illir Latifi: ”Jag är jättetaggad”
3:01 min

Ersättare för Alexander "The Mauler" Gustafsson i MMA-galan i Stockholm i helgen blir Ilir Latifi, 30, från Malmö.

När den svenske UFC stjärnan Alexander The Mauler Gustafsson tvingades lämna återbud på grund av en skada inför lördagens gala på Globen var buden om vem som ska ta hans plats många.

Nu har man hittat hans ersättare. Ilir Latifi 30, är uppvuxen i Rosengård, har ett record på sju segrar och två förluster i sin MMA-karriär.

Han ställs nu mot den betydligt mer rutinerade holländaren Gegard Mousasi med ett record 33 segrar 3 förluster och 2 oavgjorda. Däremot så har ingen av dom fightats i UFC som är den största organisationen för MMA eller mixed martial art. Nu står dom för kvällens huvudmatch på ett utsålt globen.

En chans som Ilir Latifi inte kunde tacka nej till.

– Det känns fantastiskt det är overkligt, säger Ilir Latifi till Radiosporten

Så sent som igår bara fyra dagar innan galan blev det klart att Ilir Latifi ska få möta Gegard Mousasi. Så möjligheten att förbereda sig ordentligt inför UFC-debuten har inte varit optimal.

–  Jag har inte haft den förberedelsen som dom andra har haft men för mig har det inte vart någon tvekan om att ta matchen. Jag hoppas att situationen gör mig förberedd, säger Ilir Latifi.

Enligt Paul De Valle på MMA-siten kimura.se är det Ilir Latifis styrka som utmärker honom som fighter. 

– Det är inte för inte som han kallas för lyftkranen från Rosengård. Han är en extremt stark fighter han kan nog plocka ner och dominera vem som helst på den sidan av gamet. 

Det är ingen tvekan om att Ilir Latafi går in som underdog mot Gegard Mousasi. Men Paul De Valle tror att Mousasi kommer få svårt mot en fighter med brottarbakgrund. 

– En av Mousasis förluster är mot en kille som är en väldigt bra brottare. Som lyckades ta ner Mousasi gång på gång och därav förlorade han matchen. Så Ilir Latifi besitter den styrkan som är Mousasis största svagheter, säger Paul De Valle.

Ferry Hernodh
ferry.hernodh@sverigesradio.se

Svenskar i MMA-galan i Globen:

Ilir Latifi, lätt tungvikt.

Reza Madadi, lättvikt.

Papy Abedi, weltervikt.

Besam Yusef, weltervikt.

Chris Spång, weltervikt.

Tor Troéng, mellanvikt.

Källa: ufc.com

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".