ishockey: sm-slutspelet

Efter anmälan - nu hotar Luleå att motanmäla

Efter att domarna anmält Luleås Robin Jonsson för att ha cross-checkat Färjestads Per Åslund i ansiktet, hotar nu Norrbottensklubben att i efterhand anmäla FBK:s Ville Lajunen för en liknande incident i föregående match.

Luleåbacken Robin Jonsson anmäldes efter den senaste semifinalen mot Färjestad för en crosschecking som inte gav utvisning. Domarna anmälde efter matchen till disciplinnämnden. Det kan leda till avstängning.

Då kom gammalt groll upp, och nu hotar Luleå med att i efterhand anmäla FBK:s Ville Lajunen för att han träffade Luleås Karl Fabricius i ansiketet med en klubba i den föregående matchen i Karlstad.

– Anmälningar från andra än domarna är ovanligt och att det sker långt efter matchen är väldigt ovanligt. Men det finns inget krav på att det ska vara direkt efter matchen, säger Cecila Hager, ordförande i disciplinnämnden, till TT.

Luleå vann senaste matchen och leder med 3-1. Färjestad behöver vinna tre raka, den första på hemmaplan på lördagen.

Disciplinnämnden tar beslut om Jonsson på fredagen eller lördagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".