Hockeypensionären Robin Lindqvist intervjuas av Radiosportens Christer Jonasson. Foto: Erika Selin.
ishockey

25-åringen måste lägga ned hockeykarriären

Efter 325 Elitseriematcher tvingas Timrås forward Robin Lindqvist, 25 år ung, sluta sin hockeykarriär på grund av en knäskada.

Om Lindqvist hade fortsatt att spela skulle risken vara stor att han skulle tvingas gå med käpp när han är 30 år.

Inte en enda match har han spelat den här säsongen.

För Robins del har den här gångna säsongen inneburit att vara hjälptränare i Timrås J-20 lag.

– Det är en intressant utbildning, säger han till Radiosporten.

Robin har våndats vid sidan av rinken och endast fått se på, utan att kunna göra nåt, när Timrå haft en tuff säsong och trillat ur elitserien.

Från tonåren i Boden via TV-pucken, juniorlandslaget, 325 Elitseriematcher i Luleå, Frölunda och Timrå så har hela livet handlat om hockey och ibland även lite hockey.

– Jag försöker se framåt. Jag hade hoppats spela många år till, men jag kan inte fortsätta. Det är jobbigt på ett sätt att jag tvingas sluta, säger Robin.

Erik Zakrisson från SICO, spelarnas fackförening, säger att försäkringarna för elitseriespelarna är bra. Däremot måste förbättringar ska för spelarna i hockeyallsvenskan.

– Spelarna där är ju också heltidsanställda och vi jobbar med att förbättra deras försäkringar.

När det gäller skador så kan man tro att antalet har ökat och att deras art blivit svårare, men så är det inte. Trots att det blivit tuffare och tempot högre, så har skadorna inte ökat. Spelarna är bättre tränade och rehabiliteringen har blivit bättre.

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".