Domarna tittar upp mot jumbotronen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX.
sm-slutspelet

Luleås försvarstal: "Inte medvetet"

Luleås klubbdirektör Peter Jidström: "Det fel som vi har gjort måste vi ta åt oss av"
1:14 min

Radiosportens kommentatorer kritiserade Luleå för att bara reprisera bilder på FBK:s regelöverträdelser på jumbotronen. Nu försvarar sig norrbottningarna.

Radiosportens kommentatorer Magnus Wahlman och Lars-Gunnar Jansson var på torsdagskvällen kritiska till hur Luleå valde att reprisera händelser i semifinalmatchen mellan Luleå-Färjestad.

Man ansåg att repriserna uteslutande var till Luleås fördel. Domarna har rätt att använda bilder på jumbotronen vid tveksamma fall.

Expertkommentator Lars-Gunnar Jansson tyckte att det var underligt att man visade alla förseelser som Färjestad gjorde sig skyldiga till om och om igen, medan man i stället för att visa Luleås ojustheter visade reklam.

Hockeyligans VD Jörgen Lindgren säger till Radiosporten att man har gett klubbarna klara direktiv att man ska visa händelser i en lagom mängd och rätt balans. Lindgren tror inte att klubbar väljer att inte visa vissa sekvenser för att gynna det egna laget.

Luleås klubbdirektör Peter Jidström medger att det blev fel men menar att inget skett medvetet.

– Det fel som vi har gjort, det måste vi ta åt oss av. Det är inget som vi medvetet har gjort, säger Jidström till Radiosporten.

Bo Johander
bo.johander@sverigesradio.se

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".