Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Ilska i MFF över olika biljettpriser

Tillresta Malmö FF-supportrar i åldern 13-19 år fick betala 80 kronor mer i entré än Åtvidabergs jämnåriga fans. Något MFF-ledare reagerade starkt på.

-Vi betalar mellanskillnaden. Ett beslut vi tog snabbt, säger Patrik Jardelin, i klubbens pressavdelning.

Åtvidabergs FF tog 170 kronor för en biljett på bortasupportrarnas ståplatsläktare i fredagskvällens allsvenska match på Kopparvallen.

Något rabatterat pris för ungdomar i bortaklacken gavs inte. Den förmånen åtnjöt däremot tonåringar på hemmasektionen. Något som fick Malmö FF att ilskna till.

På sitt officiella twitterkonto skrev klubben:

"MFF går därför in och betalar mellanskillnaden till våra supportrar som är mellan 13-19 år. Ni betalar alltså 90 kr när ni går in. Om ni redan köpt biljett är det viktigt att ni behåller biljetten och kan visa upp att ni är mellan 13-19 år. Vi ber alla som betalar på plats att vara ärliga med ålder och inte försöker lura ÅFF och i slutändan MFF. För rättvisare biljettpriser!".

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".