ishockey - nhl

Chicago först i väst att säkra slutspel

Nicklas Hjalmarsson: ”Gäller att få en bra avslutning”
3:07 min

Chicago Balckhawks blev första lag i den västra konferensen att bli klart för slutspel, trots att tio matcher återstår av grundserien, genom att slå Nashville med 5-3.

Blackhawks vände underläge 2-3 till seger med 5-3 i den tredje perioden. Lagkaptenen Jonathan Toews låg bakom vändningen. Inom loppet av 55 sekunder spelade Toews fram till Brandon Saads kvittering, 3-3, innan han själv sköt det matchvinnande 4-3-målet.

Chicago inledde säsongen med en rekordlång vinstrad med 24 matcher utan förlust under ordinarie tid.

Den säsongsinledningen gör att de redan nu kan börja förbereda sig för slutspelet. En starkt bidragande orsak till succé är det svenska backparet Johnny Odoya och Niklas Hjalmarsson, som har fått stort förtroende och mycket istid under säsongen.

– Det har funkat väldigt bra. Personligen så har jag vågat hålla i pucken lite mer, och vågat göra lite mer direkta passningar. Jag tycker att jag tagit ett steg i utvecklingen, sa Hjalmarsson till Radiosporten om samarbetet, för en dryg vecka sedan.

– Det har varit otroligt kul att spela den här säsongen, och förhoppningsvis kan det fortsätta så.

Chicago har de två senaste åren åkt ur direkt i första slutspelsrundan. Nu hoppas man nå längre, men Hjalmarsson är orolig för formen - trots succéinledningen.

– Det laget som är hett de sex-sju sista omgångarna i grundserien brukar också vara bra i slutspelet, så det gäller att fokusera på att få en bra avslutning och ta med det in i slutspelet.

Pittsburgh Penguins hade redan säkrat sin slutspelsplats i den östra konferensen.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om NHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".