FOTO: Adam Ihse / Scanpix.
längdskidor

Han tar över skidlandslaget

Rikard Grip efterträder avgående Lars Öberg som förbundskapten i längdskidor.

Grip har de senaste säsongerna varit damtränare och blir med sina 32 år den yngste förbundskapten i längdskidor genom tiderna.

"Rikard har de kvaliteter som krävs för att leda laget och allt omkring det. Han är en erkänt duktig organisatör, har koll på ekonomi och kan sporten i alla dess beståndsdelar", säger Skidförbundets längdchef Johan Sares i ett pressmeddelande.

"Rikard Grip tar greppet om A-laget och Lars Selin blir utvecklingsansvarig, där han bland annat kommer att ha huvudansvaret för Team 2015 och juniorlandslaget".

Tanken var att Lars Öberg skulle fortsätta över OS i Sotji nästa vinter, men han valde att hoppa av efter en säsong på grund av familjeskäl.

Rikard Grip kom in i längdlandslaget som resurstränare i samband med OS i Vancouver 2010 och blev därefter förbundskapten för damerna. Inför den här säsongen, när Öberg fick rollen som övergripande förbundskapten, titulerades han damtränare bredvid herrtränaren Arild Monsen.

TT

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".