läktarskandalen på Stadion

Lyssnarna: Straffa individen - inte Djurgården

På Radiosportens Facebooksida har diskussionen varit het under tisdagen i efterspelet till läktarskandalen på Stadion.

Vi ställde frågan om individen och/eller klubben borde straffas efter att fans kastat in päron och flaskor efter Mjällbys ledningsmål mot Djurgården. Här är den efterföljande debatten:

Arvid Brodin Individen så klart ! Somliga borde ha tillträdesförbud.

Ellinor Hagg Jag tycker att individen ska straffas men också klubben i form av böter eller spela med tomma läktare.

Christer Falk individen men också klubben ska förlora matchen dom säger alltid att vi gör så gott vi kan men ändå händer detta alltså är det något som inte stämmer

Agne Davidson Såklart individen, de är ju inte klubben som kastar in flaskor. Låt dom betala så vi får slut på de

Christoffer Dahlblom Ellinor: Jag ser att du håller på Hv71. Är det ok om jag åker till Jönköping nästa säsong, ställer mig i Hv-klacken och slänger in nånting brinnande på isen, och ser till att du inte får se nästa match på plats

Christoffer Dahlblom Kollektiv bestraffning är bara korkat. Fel personer drabbas.

Robert G Janson Klubbarna måste uppfostra sina fans. Om deras hjärnceller finns kvar.

Pontus Nordwall Eftersom vi hörde vilket stort jobb Djurgården lagt ner i gårdagens fotbollkväll så är det tydligt att det största straffet skall idoter/idioterna som kastade ha.

Emil Fritzell Individen helt klart.

Gerhard Alsén Man inser ju att det är gravt störda individer som kastar saker på medmänniskor. En normal människa vet ju om att det är helt fel när man är omkring fyra år. Svensk läktarkultur har tyvärr lett till att den drar till sig individer som vill ventilera sitt hat mot omgivningen och framförallt sig själv. Nannskog satte verkligen fingret på en mycket öm punkt när han berättade om Norge. Då inser man ju hur sjukt det är i Sverige.

Kent Bladh Stäng av Dif annars får dom spela med tomma läktare !

Hans Hedberg INDIVIDEN som förstört för så MÅNGA naturligtvis !

Ulf Kvarnmalm Individen så klart.

Mattias Olsson När en klubb jobbat så hårt som Djurgården verkar ha gjort för att få bukt med dessa problem så känns det märkligt att folk fortfarande skriker mer efter att Djurgården ska bestraffas än de som kastar in saker och verkligen saboterar för alla? Förstår inte hur folk tänker. Mer filmkameror, mindre acceptans från supportrar som står bredvid idioterna och hårdare straff mot de som förstör för alla!

Alexander Masic Att DIF har gjort mest är ju ren bullshit! De har klart allsvänskans otrevligaste supportrar och jag är helt övertygad om att de kommer undan bara för att de är ett stockholmslag och har en massa kändisar i supporterskaran.

Bruno Johansson Ha specialläktare för fansen (sk.) med högt nät- å när dom är för vilda så ha ett sprinklersystem å sätt på!!!!!-----– Tar dom nån utanför, så är de LIVSTIDS avstängning som är de rätta!!!!

Martin Berggren Båda. Ge Mjällby segern. Nästa hemmamatch inför tomma läktare. Den kastande päronmannen skall stängas av 5 år från alla Djurgårdens matcher samt anmäla sig hos polisen matchdagar. Det måste bli någon jävla ordning någon gång för det är synd om alla "vanliga supportrar" som har ett genuint intresse för sitt lag!

Peter Bajen Johansson Sätt nät runt alla läktare så slipper man problemen finns idioter i alla supporter klubbar tyvärr

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".