Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
ishockey-VM

Skyttekung vill slippa hemma-VM

Pär Mårts om Carl Söderberg-fallet
0:12 min

Elitseriens målfarligaste spelare Carl Söderberg vill hellre flytta över till NHL på en gång.

– Det är nog inte så enkelt att det bara handlar om Carl Söderberg utan det här handlar om kontrakt och olika saker, så det får hockeyförbundets styrelse ta beslut om, säger Pär Mårts till Radiosporten.

Elitseriens skyttekung Carl Söderberg vill skippa hemma-VM och flytta över till NHL på en gång.

Det mesta talar dock för att förbundet säger nej.

– Jag vill inte föregripa diskussionen, men så länge Pär Mårts vill ha med honom i landslaget så ligger det närmast till hands, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till TT.

Förbundsstyrelsen kommer att ta upp frågan på ett ordinarie styrelsemöte på torsdagskvällen. Linköping blev utslaget ur SM-slutspelet i förra veckan och enligt espnboston.com är Söderberg och Boston Bruins överens om ett flerårskontrakt.

NHL-klubben vill ha över Söderberg direkt, men då måste förbundet ge dispens eftersom Linköpingsforwarden inte haft något kontrakt med Boston under säsongen och övergångar bara får ske mellan säsongerna.

VM-aktuella spelare som Calle Järnkrok, Brynäs, och Jesper Fasth, HV71, som redan har NHL-kontrakt men varit utlånade till sina svenska klubbar under säsongen, fick förbundets tillstånd att åka över när SM-slutspelet tog slut för deras del.

De återvänder dock hem för att ansluta till VM-uppladdningen när Sverige möter Tyskland den 20-21 april.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".