champions league

Vändningen berör hela fotbollstyskland

Ord som "Wahnsinn" och "Wunder", galet och underverk, är de två vanligaste orden i tyska medier idag när det pratas om Dortmunds vändning mot Malaga på tisdagen.

Vändningen berör hela fotbollstyskland.

Fotbollstidningen Kicker jämför med 1999 för att hitta någon liknande. Det var ju då Bayern Munchen snöpligt förlorade CL - finalen mot Manchester United, som vände med två mål precis i slutet.

– 1999 Reloaded, skriver tidningen och verkar se Dortmunds vändning som ett revansch för tyska klubblagsfotboll för besvikelsen då

Bild - Zeitung kallar vändningen för Underverket i Dortmund, "der Wunder in Dortmund" och lokalpressen i öser förstås på samma sätt, och inte minst fokuseras det på Dortmundtränaren Klopps berömda grimaser som under och efter vändningen igår togs till nya nivåer..

Tyska tidningar berör förstås även idag den heta debatten om de två sista målen, som många anser kom ur offsideposition och Kicker visar i sin analys viss förståelse för den spanska ilskan.

Men nu är förstås det snart glömt och frågan nu är, blir det två tyska lag i semifinal? Ska man tro de tyska skribenterna så är Bayerns semifinalplats i stort sett klart, det blir avancemang mot Juventus.

Isåfall ser många här isåfall också det som ett slags revansch för tysk fotboll, i det fallet, för den tyska EM - förlusten i semifinalen mot Italien förra sommaren.

Daniel Alling, Berlin
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista