Foto: Scanpix
ishockey – tre kronor

Landeskog: "Självklart vill jag spela VM"

Gabriel Landeskog till Radiosporten: ”Självklart vill jag spela VM”
3:28 min

Efter Colorados seger mot topplaget Anaheim i natt kom Gabriel Landeskog med ett glädjebesked till Pär Mårts. Den svenske stjärnan vill spela VM.

Efter fem raka förluster blev det i natt seger för Gabriel Landeskog och hans Colorado Avalanche med 4-1 mot Anaheim Ducks. Radiosporten träffade den svenske stjärnan efter matchen, som kom med ett besked som lär glädja Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

Landeskog är sugen på spel i hemma-VM.

– Jag har inte haft någon kontakt med Tre Kronor, men får jag frågan så självklart vill jag spela VM, säger han till Radiosporten.

Colorado saknar riktig chans att nå slutspelet i NHL och Landeskog är sugen på att runda av säsongen med en positiv upplevelse i hemma-VM.

– Klart att det varit mycket hockey på kort tid men det blir väl ett par dagars vila där emellan och förhoppningsvis, om jag får chansen att spela, blir det nästan direkt hem.

Är det extra kul att det är i Sverige?

– Absolut. Det är inget snack om den saken. Alla vill nog vara med i ett VM oavsett var det är, men speciellt på hemmaplan är det svårt att tacka nej till.

Colorados säsong har varit en rejäl besvikelse både för spelarna och lagens fans. Efter lagets senaste förlust, mot Calgary i måndags, gick målvakten Jean-Sebastien Giguere ut och kritiserade laget offentligt. Något som verkar ha fungerat som en väckarklocka.

– Det är bra att visa känslor, det är jättebra tycker jag. Sen sättet han gjorde det på finns det olika tankar om och det har vi pratat om som ett lag. Men han gjorde en bra poäng av att vi måste leva i nuet. Vi kan inte tänka på vad vi ska göra efter säsongen utan ta en match i taget och göra allt vi kan göra för att visa stolthet för klubben.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".