Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Basket

Norrköping krossat - Sundsvall finalklara

4:35 min

De regerande mästarna Norrköping är utslagna, men för Sundsvall går kampen om SM-titeln vidare. Dragons vann den fjärde semifinalen med klara 72-102 och vann matchserien med 3-1.

"Ett fenomenalt glänsande anfallsspel", så beskrev Radiosportens Kenneth Range Sundsvalls segerrecept i den fjärde semifinalen mot Norrköping.

Hemmalaget började bäst och ledde med 6-0, men roligare än så blev det inte för Dolphins. När den första perioden var slut hade Dragons vänt till 17-22.

Hemmalagets trepoängsskytte var bedrövlig under den första halvan. Endast en av tolv trepoängförsök gick i. Det visade sig också på resultattavlan, Sundsvall ryckte iväg till ledning med 48-26.

Bortalaget släppte sen aldrig greppet utan höll ställingarna i den tredje perioden. Oladopa Ayuba var spelaren som gjorde att Norrköping inte låg under med mer. Underläget var 21 poäng och lika många hade Ayuba stått för.

Hemmalaget kände att slaget var förlorat och Sundsvall kunde defilera i den sista perioden till segersiffrorna 102-72.

Norrköping som vann förra året får nu slicka såren och försöka återta SM-bucklan. Och ska mönstret enligt de fyra åren följas är det Sundsvalls tur att vinna. Det är nämligen torsdagens semifinallag som har vunnit varannat år sedan 2009.

Södertälje som är Sundsvalls finalmotståndare vill nog något helt annat. Finalspelet börjar på onsdag den 18 april.

Johan Wallberg
johan.wallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista