Bayern München. Foto: Matthias Schrader/Scanpix.
Fotboll - champions league

Bayern München hoppas på heltysk semifinal

Två tyska och två spanska lag finns kvar när semifinalerna nu ska lottas i Champions league. Och de flesta hoppas på nationella uppgörelser.

Bayern Münchens sportchef Uli Hoeness säger till tyska Sport Bild att han hoppas på att få möta Dortmund i semifinalen.

– Vi vill nå finalen. Och om du frågar mig tror jat att Dortmund är den motståndare som vi har störst chans mot. Tror du att Dortmund är bättre än Real eller Barcelona? Jag tror inte det, äsger Hoeness.

Även i Spanien hoppas man på ett helspankst möte. I alla fall Real Madrids fans. Undersökningar, gjorda av Madrids stora dagstidningar, visar att 46 procent av as.com:s läsare helst vill lottas mot Barcelona. 

36 procent föredrar Borussia Dortmund och endast 18 procent vill möta Bayern München.

Även bland tidningen Marcas läsare vill 41 procent se ett möte med Barcelona, 33 procent Dortmund och 26 procent Bayern.

Barcelonas Gerard Piqué är mer kluven. Han säger till den katalanska tv-kanalen Esport3 att "alla tre möjliga motståndarna i semifinalen är mycket bra, och det enda vi säkert är att vi kommer få kämpa".

Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp däremot säger att han är mer romantiskt lagd, och vill ha spanskt motstånd.

– För mig är attraktionen med Europaspel att spela just internationella matcher. Så jag ser hellre två tyska-spanska dueller, än en semifinal mot Bayern München.

Lottningen startar klockan 12.00. Radiosporten kommer att driektrapportera.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista