Foto: Scanpix.
fotboll

Experten om Zlatan: ”Känslan är att det blir flytt”

2:11 min

Uppgifterna i italiensk press om att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg att lämna Paris SG redan efter en säsong överraskar Radiosportens expert Richard Henriksson. Men han att det kommer att bli en flytt.

– Förra året var det inte många som trodde att han skulle gå till Paris, säger Henriksson.

På fredagen publicerade de stora sporttidningarna Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport nya uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic flyttar till Juventus redan till nästa säsong, skriver TT.

PSG slog ut ur Champions league i kvartsfinalen mot Barcelona tidigare i veckan. Och trots att Zlatan självoch vad klubben höll på att bygga, ska svensken enligt tidningarna ha meddelat Paris-klubben att han vill därifrån.

Ibrahimovics agent Mino Raiola ska ha gjort flera resor mellan Paris och Turin den senaste tiden. Ryktet säger att en bytesaffär, där Arturo Vidal går till PSG och Marco Veratti och Ibrahimovic hamnar i Juventus, är på gång.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Juventus 2006 under uppmärksammade former sedan den italienska storklubben straffats i den stora domarskandalen calciopoli och degraderats till Serie B.

Detta väckte ont blod bland vissa supportrar, särskilt eftersom Zlatan valde rivalklubben Inter som ny hemadress, men det lär inte påverka situationen nu tror Richard Henriksson.

– Minnet är kort inom fotbollen och mycket har hänt i Juventus sedan dess.

Frågan är då varför Zlatan vill lämna Paris som lyckats bra den här säsongen? Laget leder franska ligan med sju poäng och har dessutom överraskat många med starka insatser i Champions League under vintern, inte minst i kvartsfinalen där man i och för sig besegrades av Barcelona men där man samtidigt pressade den spanska storklubben hårt i de båda mötena.

– Det är möjligtvis så att rapporterna vi fått från Paris om att Zlatan inte är nöjd med hur klubben är organiserad stämmer. Dessutom har vi den höga skattesatsen på höga inkomster som ska införas i Frankrike från och med nästa år, säger Richard Henriksson.

Vilken är magkänslan?

– Känslan är att det blir en affär. Om du tittar på historien, de gånger det kommit ut konkreta uppgifter har det blivit en flytt. När spekulationerna om Paris började förra året var det inte många som trodde på dem, men så blev det. Zlatan har ju visat tidigare att om han bestämmer sig för någonting då brukar det bli så.

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista