damallsvenskan

Kif Örebro: "Vi ska inte åka ur"

2:30 min

Damallsvenskan inleder årets säsong med mötet mellan Örebro och nykomlingen Mallbacken.

Örebro som fick kämpa att hålla sig kvar i högsta serien förra säsongen. Slutade till sist på en tionde plats precis ovanför strecket. Lagets trotjänare Elin Magnusson som varit klubben ända sen 1999, tror på en bättre säsongen i år.

– Vi har jobbat stenhårt för att göra en bättre säsong i år och det tror jag vi kommer att göra. Vi ska inte åka ur, men däremot har vi inga begränsningar uppåt för vart vi kan hamna, säger Magnusson till Radiosporten.

Örebro som bland annat har tappat landslagspelaren Marie Hammarström inför den här säsongen. Har samtidigt förstärkt truppen rejält med åtta nyförvärv. Nyligen gjorde man klart med ett tvillingpar från Tjeckien, Irena och Lucie Martínková från Sparta Prag.

– Trots att dom bara har varit här en vecka har dom kommit in i gruppen och i spelet otroligt snabbt. Vi känns som ett starkt lag tillsammans, säger Elin Magnusson.

Klockan 14:00 sparkar Örebro och Mallbacken igång årets säsong. Lagkaptenen vet vad som krävs för seger.

– Att vi följer våran plan, är noga med alla detaljer och att vi håller ett högt bolltempo som jag tror att vi i grunden är duktigare på än Mallbacken, säger Elin Magnusson.

Ferry Hernodh
ferry.herndodh@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista