innebandy – sm-final

Experten: Erfarenheten talar för Dalen

5:03 min

Det blir ett nytt mästarlag i lördagens SM-final i innebandy för herrar. Det är IBK Dalen och Falun som gör upp om pokalen och enligt Radiosportens expert Peter Ahnberg är det födel IBK Dalen.  

IBK Dalen nådde SM-final redan förra året men fick då se sig slagna av Storvreta. Ett lag de fick revansch mot i semifinalen i år. Falun var betydligt bättre i serien och slutade tvåa, fyra placeringar bättre än Dalen, men trots det tror Radiosportens expertkommentator Peter Ahnberg på Dalen i lördagens SM-final.

– I en vanlig seriematch skulle det vara 80-20 till Falun tror jag, men nu är det helt andra förutsättningar i den här speciella finalen. Det är en helt annan anspänning och det kräver för de flesta en viss erfarenhet, och nu var IBK Dalen där förra året.

Falun, med sitt unga lag, är i sin första SM-final. Det kombinerat med favoritskapet som laget bär talar enligt Peter Ahnberg ännu mer för Dalen.

– Jag tror faktiskt att de kan knipa sitt guld här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista