Tiger Woods. Foto: Jewel Samad/Scanpix

Flaggpinnen stoppade Tiger Woods

Världsettan Tiger Woods avancerade sakta men säkert upp till ledningen av Masters-golfen – men så träffade inspelet på det 15:e hålet flaggpinnen och bollen rullade ner i vattnet.

– Och jag som tyckte det var ett bra slag..., sade Woods som i stället ligger tre slag efter ledaren Jason Day.

Risken att träffa flaggan brukar vara mikroskopisk, men den här gången var olyckan framme.

Oflytet gjorde att han i stället för att ta in ett slag och gå upp i ensam ledning, tappade ett slag och rasade ner på resultattavlan.

– Det såg ju ut som att jag skulle göra en birdie, men i stället så blev det en bogey. Jag blev riktigt förbannad, sade Woods, som sedan gjorde ytterligare ett par misstag - bland annat en missad fairway och en treputt - på de avslutande hålen och ligger på en sjundeplats, tre slag efter Day.

– Jag tyckte jag spelade bra i dag, speciellt med tanke på att det var riktigt tufft i vinden. Stundtals brutalt. Men mitt resultat var inte lika bra som spelet, sade han.

Samtliga svenskar klarade kvalgränsen, men är en bit bakom.

Fredrik Jacobson är sju slag från ledningen medan Henrik Stenson och Carl Pettersson är ytterligare ett bakom.

Peter Hanson har nio slag upp.

– Jag borde ligga fruktansvärt mycket bättre till med tanke på hur jag spelade, men jag satte inga puttar. Jag gick besviken från varenda hål, alltid med en liten i-knackning från någon decimeter. Det håller inte, sade Peter Hanson.

Även fjolårsvinnaren Bubba Watson och den 14-årige amatören Tianlang Guan klarade kvalgränsen, båda med ett enda slags marginal.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".