Foto: Scanpix.
basket – nba

Mardröm för LA Lakers – Kobe skadad

Los Angeles Lakers tog en nödvändig seger i sin jakt på en slutspelsplats i NBA i natt. Men den kostade. Laget får nu klara sig utan storstjärnan Kobe Bryant som skadade hälsenan.

Drygt tre minuter återstod av Lakers möte med Golden State Warriors när Kobe Bryant efter en snabb fint föll ihop på planen och tog sig åt sin vänstra vad.

Han lämnade planen haltande och enligt klubbens hemsida rör det sig troligvis om en avsliten hälsena. Något som betyder att stjärnans säsong med stor sannolikhet är över.

– Jag gjorde en fint som jag gjort en miljon gånger, och plötsligt small hälsenan bara, säger Kobe Bryant enligt nba.com.

Los Angeles Lakers vann matchen med 118-116 men efteråt var det dämpade känslor i laget. Skulle de lyckas ta sig till slutspel, de ligger just nu på den sista slutspelsplatsen i väst, är de rejält försvagade.

Desto bättre var kvällen för Detroit-svensken Jonas Jerebko som gjorde säsongsbästa 21 poäng i lagets seger mot Charlotte Bobcats med vår andre NBA-svensk Jeffery Taylor.

Detroit har nu vunnit tre matcher i rad.  

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista