Tiger Woods under US Masters april 2013. Foto: Darron Cummings/Scanpix.
us masters

Tiger Woods riskerar diskning

Tiger Woods ovanliga runda kan få ödesdigra konsekvenser för världsettan. Under timmarna efter fredagens Mastersrunda uttalade sig flera experter om hur Woods valde att spela om bollen på det 15:e hålet.

Flera av tyckarna menade att Woods genom att flytta bollen bakåt begått ett fel som i värsta fall kan leda till diskvalificering.

– Han är precis på gränsen. En yard till och Tiger blir diskad, jag tror inte att någon av domarna skulle kunna ge honom så mycket spelrum, sade brittiske proffsgolfaren David Howell, som är expertkommentator på Sky Sports.

Enligt reglerna ska en spelare som tvingas upprepa ett slag göra sitt andra försök så nära som möjligt det första. Woods berättade dock efteråt att han medvetet flyttat bollen en bit längre bort från hålet för att få ett bättre läge.

– Jag gick tillbaka dit jag spelade ifrån, men gick ytterligare två yards bakåt och försökte kapa två yards från slaget som jag slog första gången, sade Woods enligt Sky Sports.

Uttalandet kan bli hans fall, eftersom erkännandet skulle kunna innebära att Woods anses ha signerat ett felaktigt scorekort efter rundan.

Enligt ESPN förväntas tävlingsledningen diskutera händelsen på lördagsmorgonen lokal tid.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista