golf – masters

Tigers straff: Två slags plikt

Tiger Woods klarar sig undan diskvalificering efter problemen under fredagens runda. Men tävlingsledningen beslutade på lördagsmorgonen att världsettan får två slags straff för händelsen, uppger ESPN.

Det var efter att Tiger Woods spelat om en bol på det 15:e hålet på fredagens andra runda som diskusionerna uppstod. Flera av tyckarna menade att Woods genom att flytta bollen bakåt begått ett fel som i värsta fall kan leda till diskvalificering.

Enligt reglerna ska en spelare som tvingas upprepa ett slag göra sitt andra försök så nära som möjligt det första. Woods berättade dock efteråt att han medvetet flyttat bollen en bit längre bort från hålet för att få ett bättre läge.

– Jag gick tillbaka dit jag spelade ifrån, men gick ytterligare två yards bakåt och försökte kapa två yards från slaget som jag slog första gången, sade Woods enligt Sky Sports.

Nu står det dock klart att Woods får spela vidare. Men de två pliktslagen gör att han nu är fem slag bakom täten i stället för tre, på delad 19:e plats. 

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista