SKELLEFTEÅ 2013-04-13 Luleås tränare Jonas Rönnqvist med Niklas Olausson i periodvila under final 1 i bäst av 7 mellan Skellefteå och Luleå i SM-slutspelet i ishockey i Skellefteå Kraft arena på lördagen. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.
sm-slutspelet

Olausson rasar mot domarna: "Det är för mig en gåta"

2:32 min

Luleå förlorade den första SM-finalen i ishockey mot lokalrivalen Skellefteå. Agörande målet föregicks dock av en tveksam utvisningssituation som upprör norrbottningarna.

– Jag tycker att det är en solklar tripping på Cam Abbott. Antingen ser de den inte, eller så skiter de i att ta den, säger Luleås Niklas Olausson till Radiosporten och tillägger:

– Det känns jävligt surt. Skellefteå kanske var närmast segern, men det är synd att det ska avgöras så här.

Situationen som Olausson och övriga i Luleå-laget hänvisar till skedde strax före Bud Holloways avgörande mål i förlängningen, då Cam Abbott ska ha blivit trippad av en Skellefteå-spelare.

– Det kändes som att de (domarna, Radiosportens anm.) missar den. Men totalt sett var Skellefteå bättre än vad vi var i den här matchen, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist till Radiosporten.

Skellefteå leder finalserien med 1-0 i matcher. Den andra finalmatchen spelas redan under söndag eftermiddag i Luleå. Radiosporten direktsänder i P4 samt via applikationen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista