Foto: Scanpix. SR.
Luleå - Skellefteå 2-4

Experten: Rönnqvist är för passiv

2:26 min

Luleå ligger efter söndagens andra SM-final under med 0-2 i matcher och nu är det rejäl uppförsbacke för norrbottningarna. – De har rätt mycket att grunna över Luleåcoacherna, säger Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson. 

Luleå räckte inte till i söndagens SM-finalmöte. Det bliv förlust med 2-4 på hemmais och nu ligger de under med 0-2 i matcher. 

– Det är klart att det sista som överger människan är hoppet och med den start som Luleå hade i dag, den måste man beundra dem för, den var bra. Sen hade man ju inte kapaciteten om man jämför man-man spelet. Man har inte så mycket att säga till om där, säger Lars-Gunnar Jansson.

– Det ska till ett smärre jordskred om för att det här ska förändras.

Luleå hade grepp om matchen tidigt och gjorde 1-0 genom Linus Persson, men Skellefteå vände matchen med tre snabba mål redan innan den första periodpausen. I det läget var Luleåtränaren Jonas Rönnqvist allt för passiv, menar Lars-Gunnar Jansson.

– Jag tycker att han var sig olik där när han inte tog en timeout när de hade ett sådant grepp och tappade där. Man måste mota Olle i grind. Det blir försent annars. Jag är pessimistisk för Luleås del nu. 

Hör hela Lars-Gunnar Janssons analys genom att klicka på ljudlänken ovan. 

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Christian Olsson
christian.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista