1 av 2
DIF:s Mattias Östberg skadad. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
2 av 2
fotbollsallsvenskan

Experten: Djurgården är i kris

1:44 min

 Noll poäng och inte ett enda mål i årets allsvenska. Djurgårdens kris är ett faktum säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Du talade om att AIK kan vara på väg mot en kris, vad säger du då om Djurgården?

– Där är det kris redan nu. Inte bara för att de har noll poäng och inga mål gjorda och sju insläppta, utan det är en kris för hur det ser ut på planen. Det är ett Djurgårdslag som verkligen inte, med tränare Magnus Pehrsson i spetsen, inte fått igång det här på något sätt.

– Det är ingen tillfällighet att de förlorar matcherna stort som de har gjort. Framförallt är det försvarsspelet som inte håller allsvensk klass just nu, det är för enkelt för motståndarna att göra mål på Djurgården.

Varför?
– Därför att försvarsspelet inte är organiserat. Det är flera i backlinjen som inte håller måttet. Det kanske man kan lösa om man organiserar det på ett bättre sätt. Men flera av målen idag beror på att försvaret inte är samlat och den som bär ansvar för det är faktiskt Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson.

Och vad säger du om Häcken efter 4-0-segern på hemmaplan?
– Här visar Häcken klass ändå. Jag har tippat dem som SM-guldvinnare. De har fått en tung start, men säkert skönt för dem med tre poäng nu. Också skönt för dem att de kontrollerar matchen och att Moestafa El Kabir gör två mål. Det är viktigt.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista