Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Misstänkt päronkastare infångad

1:12 min

Polisen tror sig ha identifierat och hämtat in den man som misstänks ha kastat ett päron på en spelare under matchen mellan Djurgården och Mjällby förra veckan.

Polisen tror sig ha identifierat den person som misstänks för att ha kastat ett päron på en Mjällbyspelare under en match på Stadion förra veckan, uppger
                                       
Polisen hämtade in mannen på söndagen och delgav honom efter förhör misstanke om brott mot ordningslagen och misshandel.

– Det är det långsiktiga utredningsarbetet som givit resultat. Vi har också jobbat ihop med Djurgården om det här, säger Kjell Lindgren på Stockhomspolisen till ABC.

Mjällby kommer sannolikt att gå vidare med ärendet kring den avbrutna matchen. Disciplinnämnden har beslutat att den ska återupptas från den matchminut där den avbröts.

Men enligt Mjällby är reglerna glasklara och menar att Djurgården borde tilldömas förlust. Defintivit beslut om det blir en överklagan tas sannolikt i samband med Mjällbys styrelsemöte som hålls på onsdag.

Ordföranden Ronny Södergren säger till Radiosporten att det dessutom är märkligt att Mjällby straffas hårdare än Djurgården ekonomiskt eftersom, ytterligare en bortamatch kostar drygt 100 000 kronor i resor och logi.

Djurgården fick 16 000 kronor i böter för incidenten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista