Arkivbild: Frida Wallberg. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix.
boxning

Frida Wallberg: Mästarbältet ska stanna i Sverige

1:59 min

Frida Wallberg får boxas i Sverige för att försvara sitt världsmästarbälte i superfjädervikt. Det står klart efter att kampsportdelegation i Örebro gett tillstånd till titelmatchen.

Wallberg ska möta Diana Prazak från Australien får gå tio tvåminuters-ronder i Stockholm den 14 juni i år. Även om tillståndet var ganska så väntat var det ett glädjebesked för Frida Wallberg.

– Jag har väntat på det här beskedet länge och är jätteglad, säger Frida Wallberg.

När proffsboxning blev tillåtet i Sverige 2007 så var det under premissen att matcherna inte fick vara planerade att pågå i mer än tolvminuter. Men dispenser för längre matcher förekommer.

Vilket är ett måste för svenske stjärnboxaren Frida Wallberg ska kunna försvara sin WBC-titel. Att få vänta på besked huruvida man får gå en match är inget som uppskattas av svenskan.

– Det är jobbigt. Man går och väntar på om det blir nån match eller inte. Det är ju lite stressande för jag vill ju gå matcher i Sverige så jag är jätteglad att dom har godkänt tio ronder.

Mötet Australiensiskan Diana Prazak skulle egentligen ägt rum i november förra året men då tvingades Frida Wallberg lämna återbud på grund av slitna och inflammerade hälsenor.

– Jag har kämpat nu och gått på behandlingar nästan varje vecka och samtidigt tränat på. Det är inte hundraprocentigt, jag går på behandling fortfarande.

– Men jag har pressat väldigt hårt nu de sista veckorna och hälen håller. Nu är det bara fokus på matchen jag är där för att låta bältet stanna i Sverige, säger Frida Wallberg.

Ferry Hernodh
ferry.hernodh@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista