Jeffery Taylor. FOTO: GERRY BROOME

"Taylor lyfter hela laget"

Jonte Karlsson: ”En oerhört atletisk spelare"
3:10 min

Svenske NBA-spelaren Jeffery Taylor är klar för EM i Slovenien i september. Turneringen blir 23-åringes debut i det svenska landslaget.

Sverige ställs mot Grekland, Ryssland, Italien, Turkiet och Finland i EM i Slovenien. Att gå vidare från gruppen har sett mycket tufft ut. Men nu har blågults möjligheter ökat. NBA-spelaren Jeffery Taylor är klar för spel i landslaget.

Landslagschef Jonte Karlsson säger till Radiosporten att Taylors medverkan betyder väldigt mycket sportsligt för det svenska landslaget.

– Han är en väldigt kompetent och duktig spelare som gjort en bra säsong i NBA. Han är en oerhört atlet, men hans stora styrka är försvarsspelet. I landslaget kommer han dock att få en mer offensiv roll, han kommer lyfta hela laget.

För att NBA-spelare ska få vara med i landslagssammanhang krävs ett godkännande från klubben, och Jeffery Taylors Charlotte Bobcats har tidigare varit tveksamma. Något som gjort att svensken aldrig tidigare spelat i landslaget.

När det gäller Sveriges andre NBA spelare Jonas Jerebko ser det mycket positivt ut.

– Det återstår några små detaljer att lösa, träning, resor och försäkringar och så. Men han har sagt att han vill spela och jag tror att vi kommer lösa det, säger Jonte Karlsson.   

Bo Johander
bo.johander@sverigesradio.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Jeffery Taylor

Född: 23 maj 1989, Norrköping
Längd: 200 cm
Vikt: 102 kg
Klubb: Charlotte Bobcats
Tröjnummer: 44
Position: Shooting guard

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".