Arkiverat - tidigare program 2005

Lyssna på tidigare upplagor av Arkiverat från det makalösa året 2005.

Arkiverat 18 december
Om vi gör ett riktigt dåligt program är det någon som tycker att det är bra? Vi är tillbaka redan 8 januari till allas glädje. Men först ska vi hinna med veckans fråga... Från vilket OS kommer referatet och hur många OS-medaljer tog Ingemar Stenmark?

Arkiverat 11 december
Vi bjuder på en liten julsång och hoppas att mikrofonen inte varit påslagen. Veckans fråga gäller fotbollslegenden Kurre Hamrin. Vilket år debuterade Hamrin i Allsvenskan och för vilken klubb var det?

Arkiverat 4 december
Det har tidigare alltid varit tabu att prata om Leif Boork i programmet. Men vi försöker trots allt att fokusera på något väsentligt. När satte Sergej Bubka sitt sista världsrekord i stavhopp och vilken höjd var det?

Arkiverat 27 november
Uno Hedin ställer veckans fråga: Vi söker en legendarisk klubbledare inom svensk fotboll som fanns med i sin klubb mellan 1929 och 1975, varav 38 år som ordförande. Dessutom var han engagerad i Svenska Fotbollförbundet.

Arkiverat 20 november
Arkiverat är inte bara dåliga pilar i huvudet, trots att folk verkar tro det. Denna vecka undrar vi vilket lag som Örebro mötte på Eyravallen och vilket år denna skandalmatch spelades när publik tog sig in på plan...

Arkiverat 13 november
Det är uppenbarligen oerhört populärt med felaktigheter. Vem är den intervjuade hockeybacken och hur många VM-guld tog denne spelare?

Arkiverat 6 november
Det är ju lysande att ranka stora TV-ögonblick, fråga bara Kungen vad han tycker. Kan Bosse Ringholm veckans fråga? Thomas Magnusson blev världsmästare 1974, men på vilken distans och var gick detta VM?

Arkiverat 30 oktober
Vi försöker skrämma folk till lyssning och ”Lillen” Eklund hade ingeting med förra veckans fråga att göra. Vilket år gick VM-kvalmatchen mellan Ungern och Sverige, som Tommy Engstrand refererade, och vem var Ralf Edströms radarpartner i både landslaget och Åtvidaberg?

Arkiverat 23 oktober
Det är för mycket handväska i Leksand, är det Maskens fel månne? Och så veckans fråga: vilken svensk tennisspelare intervjuas i programmet och vilket år blev han Sveriges förste grand slam-vinnare i singel?

Arkiverat 16 oktober
Fokus hamnar på gamle skidlegenden ”Mora-Nisse”. Dessutom vill vi veta vem den intervjuade hockeyspelaren är, från vilken ort i Värmland han kommer och vilket år spelade han sitt första OS?

Arkiverat 9 oktober
Alla tjatar om att vi ska förlåta Ludmilla Engqvist. Kan inte Stina göra ett program om Staffan Tapper istället. Veckans fråga: Hur många OS-medaljer tog Patrik Sjöberg och vilka valörer blev det?

Arkiverat 2 oktober
Bosse Ringholm gick från avgångskrav till folkhjälte på 24 timmar efter förra veckans program. Veckans fråga (som egentligen är tre): När vann Tyskland senast VM-guld i fotboll och vilket land stod då för motståndet samt vem var tysk förbundskapten?

Arkiverat 25 september
Vad säger egentligen sportstjärnorna och andra idrottspersonligheter när ingen lyssnar? Men helst vill vi veta vilken klubb som var ”Honken” Holmqvists första och sista...

Arkiverat 18 september
Vi frågar oss i vilket annat land ett så humorfritt program skulle kunna sändas... Hur slutade den klassiska VM-matchen Sverige-Västtyskland och vilket år gick den?

Arkiverat 11 september
Två dokumentärer dissikeras, den nya om ”Ingo” och den framtida om Lennart Risberg. Programmet undrar denna gång vilket land sprintern Ben Johnson representerade och vilket år han vann VM på 100 meter?

Arkiverat 4 september
Vi satsar på att vara lite hippa. Vilken klubb representerade Inge Danielsson och vilket år spelades EM-kvalet mot Portugal, där Danielsson gjorde ett klassiskt 2-1 mål?

Arkiverat 28 augusti
Fisken Olsson-kvoten är fylld och svaret var Bengt Baron. Men denna gång är frågan vad Sura-Pelles riktiga namn är och vilket år han blev förbundskapten i hockey?

Arkiverat 21 augusti
Tillbaka från sommaruppehållet, men vi var varken saknade eller anmälda till radionämnden trots det. Bengt Baron tog OS-guld, men i vilken gren, vilken distans och vilket år?

Arkiverat 3 juli
Sista upplagan innan sommaruppehållet. Alla somrar efter 1959 är en avlägsen framtid, sommaren 1955 var dock kanon. Vilket år fick Agne Simonsson bragdguldet och för vilken prestation?

Arkiverat 26 juni
Skrämmer snacket bort lyssnarna och borde det vara mer musik? Veckans fråga gäller en kanadensare som spelade hockey i åtta svenska klubbar på 60- och 70-talet, bland annat i Tingsryd...

Arkiverat 19 juni
Det sägs att programmet är anmält till Statens Granskningsnämnd. Uno Hedin ställer veckans fråga: Vi söker en kvinnlig svensk friidrottare, som tog sitt första SM-tecken innan hon fyllt 13. Karriären innehöll sedan både EM-guld och OS-final på 400 meter häck.

Arkiverat 12 juni
Vi fortsätter att vända oss till unga kvinnor. Hur många OS-medaljer tog John Ljunggren (från vilken stad?) och när knep han den sista?

Arkiverat 5 juni
Ingen skrattar åt Arkiverat. Vi söker de stora mästerskap och år då tyske 100-meterslöparen Armin Hari vann...

Arkiverat 29 maj
Programmet blickar bakåt, inte framåt och lyssnar på eftersnack till K1-galan. Veckans fråga (om den nu hörs) gäller 100-meterslöparen Strandberg. Vad hette han i förnamn och vid vilket OS blev han ende svensk i en final på 100 meter?

Arkiverat 22 maj
Gamla boxare gör comeback och är det verkligen okej att sparkas i kanot... Vad heter ”myggorna” Uddebom, Eriksson och Wallin i förnamn?

Arkiverat 15 maj
Veckans budskap är ”Sluta boka Sergels Torg” och vilken är egentligen programmets målgrupp? Frågan gäller ishockey-VM i Dortmund och vilka var tvillingarna?

Arkiverat 8 maj
Om liknelsen med Antikrundan och folkets beröm. När och var tog Portugal VM-brons i fotboll och från vilket afrikanskt land härstammar lagets stjärna Eusebio?

Arkiverat 1 maj
Vill folk verkligen höra gammalt skräp från radioarkivet? Och skrattade folk åt TV-sportens Staffan Lindeborg eller inte? Veckans fråga handlar om vid vilket OS Tre Kronor lirade 3-3 mot kanadickerna...

Arkiverat 24 april
Med damerna i centrum. Lite brottningssnack om Ida-Theres och så frågan då: När vann Sonja Edström skidmedalj i OS och vilken valör blev det?

Arkiverat 17 april
Big Bengt har skickat ett brev till Arkiverat.
Veckans fråga: Vad heter Åke Bajdoff i efternamn och när spelades den där bortamatchen mot Jugoslavien?

Arkiverat 10 april
Om vårkänslor och årstidens hockey... Vad hade norske skrinnaren Knut Johannesen för smeknamn ocn när vann han allround-VM i skridsko för första gången?

Arkiverat 3 april
Är det inte lite tjatigt med hockey-VM varje år? Bengt–Åke tycker i alla falla att det är tråkigt med alla återbuden. Och vem var Varg-Olle?

Arkiverat 27 mars
Om alla nej tack till Tre Kronor och så frågan: Vilken Grand Slam vann Sven Davidsson och vilket år skedde detta?

Arkiverat 20 mars
Vem är den legendariska sporttecknaren som gjorde OS-tecknardebut i Oslo 1952?

Arkiverat 13 mars
Se till att svara rätt på rätt fråga, en fråga som den här gången framförs av Uno Hedin. Vi söker Ingemar Johanssons och Olle Tandbergs boxningspromotor.

Arkiverat 6 mars
Vasaloppssöndagen tittar vi tillbaka på loppet nästan 50 år tillbaka i tiden, 1956. Vem vann då och var därmed första utlänning att vinna det klassiska loppet?

Arkiverat 27 februari
Svaret var Rod Laver och den nya frågan: Vilket år boxades Lennart Risberg mot Willy Pastrano och hur slutade matchen?

 

Arkiverat 20 februari
Om Josefine Öqvists utseende och hockeyskandalen och så frågan förstås: Vilken australier är den senaste som vunnit en äkta Grand Slam och vilket år vann denne sin sista?

Arkiverat 13 februari
Med Lindeman och vem är den där engelske coachen egentligen?

Arkiverat 6 februari
Med Gunnar Nordahl, Patrik Ekwall och frågan är när Sverige vann VM i isbandy för första gången och i vilket land.

Arkiverat 30 januari
Frågan lyder: Vad heter Lill-Stöveln egentligen och vilket år spelades den avgörande guldmatchen mellan Gävle godtemplare och Djurgården som slutade 3-2.

Arkiverat 23 januari
Arkiverat om Idrottsgalan: Vad händer om Leif Pagrotsky tar 2.36 och Jonas Gardell efterträder Wikegård som Djurgårdstränare?

Arkiverat 16 januari
I veckans program är den gamle Arkis-räven Roger Burman tillbaka vid Strandbergs sida.

Arkiverat 9 januari
I 2005 års första Arkiverat handlar vår fråga om vilken svensk som senast sprang en drömmil, alltså den engelska milen, på under fyra minuter.