Foto: Scanpix Collage: Sveriges Radio

SvFF: "Vi är inte ensamma om problemen"

Anders Sigurdsson Säkerhetsansvarig: "Staket kan bli aktuellt"
2:22 min

Tre åskådare tog sig in på planen när Sverige spelade mot Makedonien. Svenska fotbollförbundets säkerhetsansvarig Anders Sigurdsson öppnar nu för att sätta upp staket runt läktarna.

Åter en gång har Svenska fotbollförbundet misslyckats med säkerheten.

När Sverige i går mötte Makedonien i Malmö tog sig tre personer in på planen. De tog sig fram till Zlatan Ibrahimovic, för att krama honom.

SvFF:s säkerhetsansvarige, Anders Sigurdsson, säger nu att förbundet jobbar hårt för att komma till bukt med problemen.

– Vi har under lång sikt jobbat med de här problemen. Tekniska hjälpmedel, och annan lagstiftning är exempel, säger han till Radiosporten.

Och vad gör ni på kort sikt?

– Staket är en möjlig lösning. Andra fysiska hinder och mer personal är andra saker vi tittar på.

Att Svenska fotbollförbundet gång på gång misslyckas med arrangemangen kan komma att betyda att man inte får anordna stora, internationella matcher. Men det är inget som bekymrar Sigurdsson.

– Nej, vi är ju inte ensamma om att ha de här problemen. Andra länder har också sina problem.

När detta händer i samband med allsvenska matcher, får klubbarna böter. Vad händer när det är fotbollförbundet som står som arrangör?

– Det här var en vänskapsmatch. Delgaterna och domarna har inte rapporterat något, och då är det inget. Men om det vore en tävlingsmatch kan Uefa eller Fifa dömma ut böter, säger Anders Sigurdsson.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".