1 av 2
2 av 2
Foto: Scanpix

"Ska vinna oavsett vem som står"

Ralf Edström: "Mitov Nilsson räcker till"
1:52 min

Andreas Isaksson avstängd. Och Kristoffer Nordfeldt skadad. Men det spelar ingen roll, enligt expert Ralf Edström. Sverige ska besegra Färöarna, oavsett vem som vaktar målet.

Kristoffer Nordfeldt haltade av dagens träning, men ett hårt lindat knä. "Det såg inte bra ut", var förbundskapten Erik hamréns dom. Om han kan spela mot Färöarna på tisdag är högst osäkert.

Och med Andreas Isaksson avstängd är Norrköpings David Mitov Nillson den enda tillgängliga målvakten i landslagstruppen.

– Det betyder så klart en hel del att vi bara har en målvakt. Men vi ska vara tacksamma att det är Färöarna Sverige möter, de ska vinna mot dem oavsett vem som står. John Alvbåge är en målvakt som kan bli aktuell att kalla in, säger Radiosportens expert Ralf Edström.

Räcker David Mitov Nillson till?

– Han räcker till i en sådan här match. Han har gjort en bra säsong så här långt, tycker jag. Det är väl orutinen som talar emot, men det är Färöarna Sverige möter. Ett lag jag räknar med att de slår.  

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sverigesradio.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".