fotboll - bundesliga

Dortmund: Lewandowski går inte till Bayern

Dortmunds stjärnanfallare Robert Lewandowski kan lämna klubben - men går inte till Bayern München. Det säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke till tidningen Bild.

Tidigare har Bayern München, som tog trippeln (ligan, cupen, Champions league) den gångna säsongen, gjort klart med Dortmunds fixstjärna .

Även anfallaren Robert Lewandowski har ryktats vara på väg till konkurrenten. Men det blir det inget med, i alla fall inte enligt Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.

I en intervju med tidningen Bild säger Watzke att man inte fått någon skriftlig förfrågan från München-klubben.

– Bayern har ringt två gånger de senaste fyra veckorna och vi sade åt dem att vi måste ha en skriftlig förfrågan på grund av börsens regler, och det har vi inte fått, säger Watzke.

Dortmund vill att Lewandowski stannar, men Watzke utesluter inte att han går till en annan klubb än Bayern München till nästa säsong. Lewandowskis kontrakt går ut om ett år. I förra veckan sade polacken att han valt klubb och enligt rykten skulle det vara Bayern München.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".