Foto: Anders Wiklund / Scanpix
inför VM-kvalet

Så var Zlatans presskonferens ord för ord

Lyssna: Zlatans presskonferens i sin helhet
11 min

Den svenske superanfallaren hade ingen koll på att han blir avstängd vid nästa gula kort. Tydligen var det också roligt att Wernbloom är tänkt som anfallare.

Zlatan om varningsläget i risken att bli avstängd i VM-kvalet (ett gult kort mot Färöarna innebär avstängning mot Irland i höst): "Visste inte ens om det innan. Nu vet jag om det. Nej det gäller att vara försiktig. Jag kommer aldrig ta ett gult kort medvetet för att bli avstängd i "rätt" match".

(Efter matchen mot Österrike hade varken Andreas Isaksson eller Johan Elmander koll på att de var avstängda efter sina gula kort)

Zlatan om Wernbloom som forward: Zlatan skrattar. "Jag ska hjälpa honom i så fall"

Zlatans drömmål mot England är nominerat av tidingen Guardian bland de 15 snyggaste 2012 - en av dessa ska utses till årets mål. Zlatans kommentar: "Jag har inte sett några andra på den nivån. Jag har vunnit den en gång innan med Ajax-målet. Vore kul att vinna igen".

Zlatan om antalet avslut i landslaget (färre än i PSG): "Vi har fått många chanser i landslaget, det gäller att sätta dem. men i PSG skapar vi fler chanser än vad vi har i landslaget"

Zlatan om den stora pressen på honom själv: "Jag gillar det, det är en utmaning. Det är nu man kan visa att man kan motsvara förväntningar".

Zlatan om stämningen på Friends jämför med i Wien senast: "Det är inte mitt ansvar, jag är bara fokuserad på matchen"

Zlatan om att sätta chanserna och målrekordet om landslaget: "Jag försöker, men assist eller mål det är samma sak. Men kan jag slå målrekordet i landslaget vore det fantastiskt".

Zlatan om kraven mot Färöarna: "Vi ska ha stora krav på oss. Vi vill till VM och mot Färöarna ska vi bara vinna. Lyckas vi vinna i morgon ligger bättre till i gruppen".

Zlatan om vilket anfallsspel han vill se mot Färöarna: "Vi ska fortsätta spela som vi gjort, vi ska bara sätta chanserna". Lättare att spela när man leder med 2-0".

Zlatan om tankarna efter Österrikematchen: "Jag har inte tänkt så mycket, nu är det nästa match så mycket. Jag har varit med om det förr, att komma från en förlust. Vi ska vara fokuserade på prestationen och inte upprepa misstagen från matchen mot Österrike"

Zlatan om semestern: "Om vi kan vinna i morgon blir den halvfantastiskt. Hade vi vunnit möt Österrike hade den blivit helfantastisk. Vad jag ska göra?: Jag planerar aldrig vi får se vad det blir. Jag komer nog vara en del i Sverige".

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".